SON DAKİKA
Mütevazı deri atölyesinden çıktı, dünya markası koltuğuna oturduVileda, 1849'da mütevazı bir deri atölyesinin Carl Johann Freudenberg tarafından satın alınmasının ardından doğdu. Cam temizliğinde keçi derisi yerine dokuma olmayan ve su emme kapasitesi yüksek bir kumaş geliştirilerek 'wie leder-deri gibi' anlamına gelen Vileda üretilmeye başlandı.
Carl Johann Freudenberg, Almanya Weinheim’de 1849 yılında mütevazı bir tabakhaneyi devraldı. Tabakhaneyi devraldığında 30 yaşında olan Freudenberg, kısa sürede bu küçük deri atölyesini, rugan ve saten deri gibi özel ürünler imal ederek büyüttü, dünya çapında ihracat yapan bir konuma yükseltti. Freudenberg’in 1898’de vefatının ardından şirketin büyümesi varisleri tarafından sürdürüldü.
Birinci Dünya Savaşı’nın etkileri, enflasyon ve özellikle de 1929 yılında başlayan büyük ekonomik bunalım, herkesi olduğu gibi Freudenburg şirketini de olumsuz etkiledi. O döneme kadar üretilen derinin yüzde 60-70’i ihraç edilirken, büyük ekonomik krizle birlikte ihracat tamamen durdu. Bu dönemde kurucu Freudenberg’in torunları/varisleri yeni stratejik girişimlerde bulunarak bu krizden çıkmanın yollarını araştırdılar. Öncelikle deri artıklarını yeniden işlemeye başladılar. Daha sonra da deri yerine geçebilecek malzemeler geliştirdiler. Örneğin, önceden tamamen deriden üretilen sızdırmaz contalar veya taban köseleleri 1930’larda sentetik deri ve kauçuk malzemelerden üretilmeye başlandı. Zaman içinde yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla bu sentetik ve kauçuk deri malzemeler taban döşemelerinin üretiminde kullanıma sunuldu. DOKUMA OLMAYAN KUMAŞIN DOĞUŞU Freudenberg, müşterilerin ihtiyaçlarını hissedip bunları yerine getirmek için yenilikçi ve geleceğe yönelik ürünler üreterek, kayda değer bir girişimcilik örneği gösterdi. Yenilikçi çalışmalardan biri de, daha önce yine Freudenberg tarafından öncülük edilerek geliştirilen sentetik deri malzemesi üstünde derinlemesine çalışmalar yapılarak bu ürün, teknolojinin ve endüstrileşmenin gelişmesiyle non-woven (dokuma olmayan) kumaş haline getirildi. Dokuma olmayan ve su emme kapasitesi yüksek bu kumaş malzeme cam temizliğinde keçi derisi yerine kullanılmaya başlandı. İşte 1948 yılında Vileda markası böyle ortaya çıktı. Vileda ismi “deri gibi” anlamına gelen Almanca’daki “wie leder” kelimelerinden türetildi. FMCG sektöründeki tüm diğer yenilikçi markalar gibi, Vileda markası da geliştirdiği yeniliklerle bu sektörün kalbinde yer edindi. Bugün artık Freudenberg, 14 ayrı iş grubunda sektörde (otomotiv, tekstil, IT, FMCG vs…) 55 ülkede yaklaşık 32 bin çalışanıyla faaliyet gösteren bir aile şirketi olarak büyümeye devam ediyor. Vileda markasının tüm global faaliyetlerini yürütmekten sorumlu şirket Freudenberg Group’a bağlı Freudenberg Household Products (FHP), 60 yıllık tarihinde sayısız çığır açan ürünle müşteri ve çağın ihtiyaçlarına öncelik verdi. Bir Alman kuruluşu olan FHP, efsane haline gelen Vileda cam bezi, Glitzi süngerler ve tabi ki Vileda temizlik setleri ve paspaslarıyla pazar segmentlerini oluşturdu ve bu isimlerle pazarda önemli bir yer edinerek lider markalardan biri haline geldi. VİLEDA TÜRKİYE’YE 18 YIL ÖNCE GELDİ Vileda markası Türkiye ile 1992 yılında tanıştı. Vileda 18 yılda Türkiye piyasasında önemli bir yer edindi. Yenilikçi ürünleriyle tüketicinin evinde bulundurduğu olmazsa olmaz gereçlerin başında yer aldı. Vileda ürünlerini FHP Türkiye doğrudan kendisi dağıtıp, pazarlıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye pazarında da Vileda yenilikçi bezleri, süngerleri, hayatı kolaylaştıran yer temizlik setleri ve bağlı ürünleri, eldiven ve ayrıca da çamaşır bakım ürünleriyle tüm zincir ve yerel marketlerde tüketicilere sunuluyor. Yükleniyor...
İLGİLİ HABERLER
YAZARLAR
Tümü
ÖZEL HABER
HAVA DURUMU
|