SON DAKİKA
İbrahim Çağlar
ADASO Başkanı Zeki Kıvanç
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı…
ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu
Sibel Destereci Yılmaz: Merdiven altı üretim engellensinTEPSAN Genel Müdürü Yılmaz, "Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren firmamız halen polipropilen çuval, polietilen torba ve PV, PP geri dönüşümde üretim yapmaktadır" dedi.ARİF ESEN Tekirdağ Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (TEPSAN) Genel Müdürü Sibel Destereci Yılmaz, bu sayımızda ‘Sektör’ köşemizin konuğu. Sibel Destereci Yılmaz, TEPSAN’ın kuruluş öyküsünü ve sektöre girişini ‘Global Sanayici’ye anlattı.
- Okuyucularımızın sizi daha yakından tanıyabilmesi için kısaca kendinizden bahseder misiniz? - 1977 Tekirdağ doğumluyum. Tekirdağ Namık Kemal İlkokulu ve Tekirdağ Anadolu Lisesi’nden mezunum. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden lisans, İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Bölümü’nden yüksek lisansımı aldım. 1999 yılında Pamukbank’ta Management Trainee olarak çalışmaya başladım, daha sonra OYAK-ING Bank’ta kurumsal krediler pazarlama bölümünde çalıştım. Paris’te bulunan OECD İş ve Sanayi Danışma Komitesi (OECD BIAC)’nde 1 yıllık çalışma tecrübem bulunmaktadır. 2011 yılından itibaren aile şirketimiz olan TEPSAN Tekirdağ Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde genel müdür olarak çalışmaya devam ediyorum. - Firmanızın kuruluş hikayesini anlatır mısınız? - Firmamız 1972 yılı son çeyreğinde babam Yılmaz Destereci tarafından şahıs işletmesi olarak kurulmuş, ambalaj sektöründe faaliyete başlamıştır. 1979 yılında aile şirketine dönüşerek limited şirket halini almış, aynı konuda faaliyetine devam etmiştir. Firmamız halen polipropilen çuval, polietilen torba ve PE, PP geri dönüşümde üretime devam etmektedir.
- Sektördeki konumu nedir? Yıllık üretim kapasitesi ve cirosu ne kadardır? - Sektörde KOBİ statüsünde ve orta ölçekli bir işletmedir. Yıllık 1500 ton PP çuval, 300 ton PP ip, 1800 ton AYPE ve YYPE torba, poşet ve film işlenmektedir. Ayrıca geri dönüşümde yıllık 1500 ton kapasiteye sahiptir. Altı renk baskı ve laminasyon yapılmaktadır. Yıllık ciro 2013 yılı için 12 milyon TL olarak hedeflenmiştir. Komşu ülkelere sınır ticareti kapsamında ihracat yapılmaktadır. Genel satışlar içinde ihracat yüzde 5’i aşmamaktadır.
- Sektörün önündeki engeller, sorunlar nelerdir? Bu sorunlarla ilgili çözüm önerileriniz nelerdir? - Genelde sanayicinin önünde en büyük engel mevzuat ve bürokrasi nedeniyle uygulanan ve maliyeti yükselten yaptırımlardır. Enerji pahalılığı ve enerji kesintileri de ayrıca önemli sorundur. Son zamanlarda kredi koşullarında olumsuzluklar yaşanmaktadır. Bu sorunların giderilmesi en iyi çözümdür. Ayrıca iyi çalışma ortamı isteniyorsa ve istihdam artışı bekleniyorsa işyerlerine orta ve uzun vadeli bina kredilerinde de devlet teşviğinin sağlanması şarttır. Haksız rekabet yapan, kayıtdışı çalışan, merdiven altı tabir edilen işletmelerin denetlenmesi de sanayicinin sorunlarını azaltacaktır.
TSO’NUN KURULMASI ÇOK ÖNEMLİ - Tekirdağ Sanayi Odası'nın kurulması bölge sanayicilerine ne gibi kazanç ve kazanımlar getirir? - Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulması gerçek anlamda sanayicinin sorunlarını gidermek ve ihtiyaçlarını karşılamak açısından son derece önemlidir. Mevcut Ticaret ve Sanayi Odalarında sanayici tam anlamıyla temsil edilememektedir. Sanayici ile tüccarların sorunları çok farklıdır. Sanayi odaları daha ihtisas sahibi kurumlardır ve sanayicinin gerçek temsilcileridir. Ancak daha büyük güç ve kazanımlar için Tekirdağ Sanayi Odası’nın Trakya bölgesi sanayi odası olarak düşünülmesi de çok daha faydalı olacağı düşüncesindeyiz.
SPİNNİNG VE PİLATES FAVORİM - İş dışında yaptığınız hobileriniz nelerdir? İşin stresinden uzaklaşmak için neler yapıyorsunuz? - Spor yapmayı çok seviyorum ancak fazla vakit bulamıyorum. Özellikle spinning ve pilates favorim, yürüyüş ve koşmayı da seviyorum. Bunun yanında iş stresinden uzaklaşmak için kitap okumaya da zaman ayırıyorum.
Yükleniyor...
İLGİLİ HABERLER
YAZARLAR
Tümü
ÖZEL HABER
HAVA DURUMU
SÜPER LİG
|
|